Los Cristianos


Los Cristianos ligt aan de zuidkust van Tenerife, ongeveer 15 kilometer ten westen van de luchthaven Reina Sofia, de international airport van Zuid Tenerife. Deze badplaats is zonder enige twijfel één van de meest populaire vakantiebestemming van de Canarische Eilanden.
Los Cristianos heeft twee prachtige zandstranden: Playa de los Cristianos en de kunstmatig aangelegde strand Playa de las Vistas. Vanuit de haven van Los Cristianos kun je tochten met visboten, party cruises of boten voorzien van een glasbodem en duikexcursies ondernemen. Van hieruit kun je ook met de veerboot naar het eiland La Gomera.


Los Crsitianos Tenerife


In vergelijking tot Playa de las Americas neigt Los Cristianos de wat oudere vakantieganger aan te trekken. Los Christianos heeft nog iets van haar originele architectuur en atmosfeer van het oude vissersdorp weten te behouden, maar dit heeft grotendeels plaatsgemaakt voor de vele winkels, restaurants, bars, en clubs. Wil je een zeer uitbundige nachtleven ga dan naar het aangrenzende Playa de las Americas.
De nabijgelegen waterpark Octopus is een must voor elke familie. Kinderen kunnen zich hier de hele vakantie prima vermaken.

Het klimaat in Los Christianos is het hele jaar mild en warm en daardoor zeer aantrekkelijk, ook bij de overwinteraars.
Activiteiten en bezienswaardigheden in Los Cristianos

  1. Diverse excursies: eilandtour, boottochten, tocht met Muscat-catamaran, jeepsafari naar Pico del Teide
  2. Bezoek aan Nationaal Park Las Canadas (Parque Nacional del Teide)
  3. Piratenvaart langs de hoge rotswanden bij Los Gigantes
  4. Boottocht naar de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro
  5. Diepzeevissen
  6. Wandelboulevard van Costa Adeje via Playa de las Americas naar Los Cristianos