Algemene reistips Tenerife


Tijdsverschil

Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomertijd als in de wintertijd.


Elektriciteit

In Tenerife is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.


Telefoneren

Wil je vanuit Tenerife naar Nederland bellen, toets dan eerst 0031, vervolgens het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Wil je vanuit Nederland naar Tenerife bellen, toets dan eerst 0034922.


Valuta

De munteenheid in Tenerife is de Euro.
In alle grote plaatsen is er een bank. De meeste banken hebben ook een pinautomaat.
De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. In de maanden oktober t/m mei zijn de banken ook open op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.


Leidingwater

Het kraanwater in Tenerife is niet drinkbaar, men maakt gebruik van flessen water. Je kunt dan ook overal mineraalwater of drinkwater kopen.


Openingstijden winkels

De winkels op Tenerife zijn maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en van 16.30 tot 20.00 uur.
Op zaterdag zijn de winkels alleen 's ochtends geopend van 09.00 tot 13.00 uur.

Paspoort of identiteitskaart

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Tenerife heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Tenerife geen visum nodig.

Paspoort


Rijbewijs

Voor het besturen of huren van een motorvoertuig op Tenerife heb je geen internationaal rijbewijs nodig.


Auto huren

Met een huurauto kun je op eigen gelegenheid het eiland Tenerife verkennen. Je kunt makkelijk pitoreske dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden aan doen.
Wil je op Tenerife een auto huren? Klik dan op de onderstaande button en vind een verhuurbedrijf in de buurt waar jij op Tenerife verblijft. WTC zoekt en vergelijkt onder de bekendste autoverhuurbedrijven een geschikte auto voor de beste prijs.

WTC auto huren


Veiligheid en reisadvies

In het algemeen kun je in Tenerife veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Tenerife, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Tenerife verbonden zijn.

Reisadvies Tenerife


Gezondheid en vaccinaties

Voor Tenerife zijn vaccinanties / intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Tenerife reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl. De LCR informeert over ziekten op reis en hoe je deze kunt voorkomen.


Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.


Bagage

Wat je op vakantie naar Tenerife meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website.
Bagagetips


Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk (veel) hogere geneeskundige kosten dan dat jouw eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.

Reisverzekering


Beste reistijd Tenerife

De maanden mei, juni, juli en augustus en september zijn de beste maanden om naar Tenerife op vakantie te gaan. Wil je het massatoerisme vermijden, ga dan niet in de maanden juli en augustus op vakantie naar Tenerife.
In de maanden april, mei en oktober is het koeler op Tenerife. Deze maanden zijn juist geschikt om het eiland cultureel te verkennen, of er te wandelen en te fietsen.


Vliegtijd naar Tenerife

De duur van de vlucht van Schiphol naar Tenerife is ongeveer 4 uur en twintig minuten. Het vliegtuig landt het internationale luchthaven Aeropuerto de Tenerife Sur, ook wel Reina Sofia Airport genoemd. Dit vliegveld ligt in het zuiden van Tenerife.


Tenerife reisgids en landkaart

Bereid je goed voor op je vakantie naar Tenerife. Wil je in Tenerife makkelijk de weg vinden en meer informatie over Tenerife snel bij de hand hebben, schaf dan een reisgids aan. Ga je er wandelen of fietsen, dan is een wandelkaart of fietskaart van Tenerife ook aan te bevelen.

Reisgidsen Tenerife


Tenerife vakantie

Zoek je een overzicht van reisorganisaties die vakanties naar Tenerife aanbieden, dan vind je deze op de volgende pagina.

Tenerife vakantie
Meer Bagage tips