Tenerife weer en klimaat


Tenerife weersverwachting voor de komende 5 dagen


Het klimaat in Tenerife


Het uitzonderlijke weer van de Canarische Eilanden garandeert een heerlijke vakantie op ieder moment van het jaar. Tenerife heeft namelijk een gematigd subtropisch klimaat. Het eiland profiteert van passaatwinden en verfrissend koele golfstromen, wat zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20 tot 30 graden Celcius gedurende het gehele jaar.
Het mooie eiland Tenerife biedt voor de vakantieganger dan ook vele sportieve watersport- en vakantieactiviteiten. Maar natuurlijk kun je er ook heerlijk ontspannen in de zon.
Het klimaat en weersomstandigheden in Tenerife veranderen niet drastisch in het jaar. Tenerife heeft het laagste temperatuurverschil tussen de zomer en de winter in de hele wereld. Nu en dan valt er regen, maar Tenerife heeft geen specifieke regenseizoen. Dit alles is dan ook de reden waarom Tenerife het eiland van de Eeuwige Lente wordt genoemd.
Echter verschillen de weersomstandigheden op Tenerife wel sterk tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland. Het warmste weer kan worden gevonden op het zuiden en westen van Tenerife.
Tenerife heeft het laagste temperatuurverschil tussen de zomer en de winter van de hele wereld. Nu en dan valt er regen, maar Tenerife heeft geen specifieke regenseizoen.
De airconditioning is vrij zeldzaam, daarvoor in de plaats zorgen luchtventilators gewoonlijk voor voldoende verkoeling, zelfs op het hoogtepunt van de zomer.


 Jaaroverzicht: temperatuur, zon en regen in Tenerife
Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max. temperatuur(°C)
20 21 22 23 24 26 28 29 28 26 24 21
Min. temperatuur(°C)
14 14 15 16 17 19 20 21 21 19 17 16
Temp. zeewater(°C)
19 18 18 18 19 20 21 22 23 23 21 20
Zonne uren
6 7 7 8 9 10 11 11 8 7 6 5
Regendagen
7 5 4 2 1 0 0 0 0 4 5 7
Luchtvochtigheid (%)
68 67 64 61 63 63 59 62 66 67 68 66
 
Het weer in Tenerife per seizoen


Het weer in Tenerife is één van het gezondste en prettigste in de wereld. De uitzonderlijk milde winters en de niet overweldigende warme zomers betekenen dat je het hele jaar door kunt genieten van een aangename vakantieweer. Ga je in de zomer naar Tenerife dan kun je luchtige kleding meenemen. Vanaf oktober tot aan mei is het de moeite waarde om een fleecetrui of jasje me te nemen omdat het 's avonds vrij fris kan worden. Overdag is het weer van Tenerife goed genoeg om het hele jaar door te zonnebaden. In de herfst en winter zal je wel uit de wind moeten gaan zitten en moet je ook dan niet vergeten om je in te smeren met zonnebrandcreme.


Tenerife in de lente

De lente is een bijzonder populaire tijd van het jaar om Tenerife te bezoeken, wanneer de temperatuur vanaf februari lichtjes toeneemt tot gemiddeld rond de 22 graden Celcius. In april en mei is de gemiddelde temperatuur overdag rond 24 graden Celcius met eindeloos zonnig weer. Veel mensen ondernemen hun vakantie naar Tenerife tijdens deze lentemaanden om dan te profiteren van zowel het warme weer als ook van de goedkopere vakantieaanbiedingen en vliegtickets.


De zomer in Tenerife

Het zomerseizoen heeft het beste weer en valt over het algemeen in de maanden van mei tot oktober. Dit is ook lang de populairste periode geweest om Tenerife te bezoeken. Alhoewel de temperatuur tijdens de zomer hoog is, met een maximum van rond 30 graden Celcius in de maanden juli en augustus, is het droge klimaat prettig en niet onaangenaam warm. Het watertemperatuur van de zee is dan ook lekker warm, namelijk rond de 23 graden Celcius. Vele hotels en apartementen in Tenerife hebben geen airconditioning, maar een eenvoudige plafondventilator. Deze zorgt gewoonlijk voor voldoende verkoeling, zelfs op het hoogtepunt van de zomer.


De herfst in Tenerife

De temperatuur in de herfst is bijzonder prettig en slechts lichtjes anders dan de zomermaanden. De gemiddelde temperatuur in de herfst ligt rond 27 graden Celcius in de maanden september en oktober, en daalt tot 22 graden Celcius aan het einde van november.


Het weer van Tenerife in de winter

De winter is de koelste tijd van het jaar op Tenerife, hoewel het weer en klimaat nog steeds uiterst mild zijn en je een tropisch gevoel geven. Met een overvloed aan zonnig weer, een warm subtropisch klimaat, weinig neerslag, een eindeloze reeks aan mooie zandstranden en een watertemperatuur van rond 19 graden Celcius, zijn de wintermaanden het hoogseizoen van Tenerife en zeer geschikt voor de perfecte winterstop. December en januari hebben een gemiddelde dagtemperatuur van rond 21 graden Celcius, maar de nachten kunnen dan wel wat fris zijn.
Meer informatie over het weer in Tenerife